Ahoj všichni! Mám otázku ohledně skladování THC bonbónů a jiných edibles. Koupil jsem si pár balení různých příchutí a chci si je uchovat co nejdéle čerstvé, ale zároveň nechci, aby ztratily účinnost. Měl bych je dát do lednice, nebo je lepší skladovat je někde jinde? Taky jsem slyšel, že vlhkost a světlo můžou mít vliv na kvalitu. Máte s tím někdo zkušenosti? Nechci, aby se mi po pár týdnech změnila chuť nebo účinek.
Ahoj Martine, to je skvělá otázka! THC bonbóny a další jedlé produkty se skutečně musí správně skladovat, aby si zachovaly svoji čerstvost i účinnost. Nejlepší je uchovávat je na suchém, chladném a tmavém místě, ideálně v uzavíratelné nádobě, aby se minimalizovala expozice vzduchu. Lednice může být dobrý nápad, pokud je doma teplo, ale dej si pozor na vlhkost – pokud nemáš kvalitní vzduchotěsné obaly, mohou bonbóny navlhnout a změnit konzistenci.
Co se týče účinku, THC je poměrně stabilní, ale může se rozkládat při kontaktu se světlem a kyslíkem. Proto se doporučuje uchovávat produkty v původním obalu nebo ve skleněných dózách s těsněním. Na stránkách eleventhc.com mají fajn výběr edibles a možná tam najdeš i další tipy na jejich správné skladování. Klíčové je udržet THC v optimálních podmínkách, aby nedocházelo k degradaci účinné látky.
Zajímavé téma! Já osobně uchovávám THC bonbóny v kuchyňské skříňce mimo dosah slunce, a zatím jsem neměla žádný problém se změnou chuti nebo účinnosti. Možná záleží i na konkrétní značce a složení, některé bonbóny mají v sobě víc stabilizačních látek než jiné. Každopádně je určitě dobré si hlídat obal – plastové sáčky nejsou vždy ideální, lepší je skleněná nádoba nebo dobře uzavíratelná dóza. Jak dlouho je plánuješ skladovat?